Kentekenparkeren, einde verhaal?

 in de categorie Actueel

Op 26 februari jl. deed de Hoge Raad een belangrijke uitspraak over het kentekenparkeren.  De Hoge Raad liet zich erover uit of een naheffing van parkeerbelasting mag worden opgelegd als een onjuist kenteken is ingevoerd.

De uitspraak van de Hoge Raad is duidelijk: als een onjuiste aangifte parkeerbelasting is gedaan door het invoeren van een verkeerd kenteken, is dit geen reden om een naheffingsaanslag op te leggen.

Betekent dit nu dat het kentekenparkeren van de baan is? Nee, de gemeente Amsterdam ziet helaas naar aanleiding van de uitspraak geen aanleiding om het beleid te wijzigen. De gemeente Amsterdam zal dan ook bij het invoeren van een verkeerd kenteken een naheffing blijven opleggen. Wel vervalt de naheffing als vervolgens wordt aangetoond dat er wél is betaald.

Overigens blijft een andere discussie bestaan, de discussie over de vraag of het kentekenparkeren onwenselijk is vanwege privacy schending. Hierover is door de rechterlijke macht tot op heden niet (definitief) geoordeeld. To be continued….

Bron: Rechtspraak.nl